Unseen Artists Recipes Lorenzo Vitturi

Artists' Recipes tijdens UNSEEN

beeld (exclusief data en tekst) Lorenzo Vitturi, tekst: Artists' Recipes

Geniet van een zinnenprikkelende combinatie van kunst en koken tijdens een exclusieve maaltijd bereid door kunstenaars. Luister en proef het verhaal over hun werk. Het nieuwe initiatief Artists’ Recipes -geïnitieerd door curator Kim Knoppers- kent zijn primeur tijdens Unseen Photo Fair and Festival. Op vrijdag 18 september vindt het diner plaats onder leiding van kunstenaar Lorenzo Vitturi (IT) en op zaterdag 19 september met kunstenaarsduo Otto Kaan (NL), op het WestergasTerras in Amsterdam.

 

Eten heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de kunst. Van de traditie van het stilleven tot kunstenaars die hun eigen restaurant begonnen zoals Gordon Matta Clark in de jaren zeventig in SOHO, NY en Rirkrit Tiravanija die zelfs maaltijden bereidde in museumzalen. Eten is een bindende factor en zorgt ervoor dat lokale en internationale (kunst-)gemeenschappen samengebracht worden en informele gesprekken kunnen ontstaan.

Otto Kaan Hummer im farbigem Licht

Otto Kaan, Hummer im farbigem Licht

Artists’ Recipes onderzoekt creativiteit op die plek waar koken en kunst elkaar treffen. En waar -aan en op die tafel- de verschillende ingrediënten worden gemengd tot een bijzondere ervaring. Op twee speciale avonden wordt de keuken de studio van Lorenzo Vitturi en Otto Kaan, alwaar hun recepten worden gekookt. Twee lange tafels worden gedekt met tafelkleden passend bij de receptuur en zijn het uitgangspunt voor het gesprek met de kunstenaars en de gasten.

De gastchefs van Unseen Lorenzo Vitturi en Otto Kaan zijn voor deze avonden gekozen vanwege hun passie voor koken en de manier waarop zij hun beelden opbouwen en zorgvuldig samenstellen, net als bij koken.

 

 

Er zijn slechts 45 plaatsen per avond beschikbaar. Reserveer op tijd via onderstaande links:

 
Vrijdag 18 september 2015 – Lorenzo Vitturi

Zaterdag 19 september 2015 – Otto Kaan

ook interessant voor u: