Pluk Almanak Claus Meyer

Bladeren met Anna: Pluk Almanak

Pluk Almanak

Claus Mayer

KNNV Uitgeverij

312 pp.

Harde kaft

Pluk almanak Claus Meyer

Koop De Pluk almanak van Claus Meyer bij potaatoo en betaal géén verzendkosten

Anna bladert graag in kookboeken. Ze wil er het liefst haar beroep van maken, maar weet nog niet of ze als bladeraar nu juist in een niche opereert, of een overbodige dienst levert. Desalnietemin bladert ze er voor ons lustig op los.

 

Deze keer: Pluk Almanak van Claus Mayer. De Deense 'gastronomisch ondernemer' Claus Meyer, de man echter  NOMA en Meyers Madhus schreef dit boek in samenwerking met natuurgids Søren Espersen. Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een uitgebreide beschrijving van eetbare en in Nederland vindbare soorten, verwerkingstips en recepten. De soorten zijn naar oogstseizoen geordend. Je vindt een soort dus bij het jaargetijde waarin deze het best smaakt. Onder de beschrijving van de soort tref je steeds aanwijzingen voor de bereiding van de betreffende bes, paddestoel of wortel. Veel van wat je in de herfst kunt oogsten blijkt zo uitermate geschikt om schnaps mee te maken. Die helpt je dan vervolgens weer om die donkere wintermaanden, waarin niet veel te plukken valt, door te komen.

KNNV verzorgde een prachtige uitgave met harde kaft en lint. Let wel: Deze Pluk Almanak is niet echt een boek op zakformaat. Het is wellicht handig om naast dit boek nog een kleine natuurgids te gebruiken voor tijdens het verzamelen. Bij thuiskomst of voor vertrek lees je dan in de Pluk Almanak wat je met je vondsten kunt doen. Een aanrader!

 

 

Bestel hem nu!

Pluk almanak Claus Meyer

 

 

ook interessant voor u: