Kleibier- foto: Harrie Jansema

Kleibier: Bier uit een klooster in de Bijlmer

foto: Harrie Jansema

In een zogenaamde 'klusflat' in de Bijlmer opende het Kleiklooster zijn deuren. En bij een klooster hoort een bier.

 

Het Kleiklooster is een plek voor bezinning en gastvrijheid in de Bijlmer, geïnspireerd door oude kloostertradities en bewoond door gezinnen en alleenstaanden. Zoals het een een goed klooster betaamt, maakt ook het Kleiburg Klooster haar eigen bier: Kleibier.

Vooralsnog werd dit bier in heel kleine oplagen gemaakt, maar op termijn moet het klooster deels onderhouden worden door de inkomsten uit de brouwerij. “Een eigen brouwerij verbindt het Brouwmeester Kleibier Thomas Hermsenklooster op een heel bijzondere manier met de wijk, daar ben ik erg trots op”, aldus abt Johannes van den Akker. Maar zover is het nog niet. Er is inmiddels een brouwmeester, Thomas Hermsen : “Ik ben geboren in de Bijlmer en dol op abdijbieren. Met een kloosterbrouwerij in de Bijlmer gaat voor mij een droom in vervulling”. Thomas brouwde samen met de kloosterlingen een mooie Dubbel Blond die goed in de smaak viel!

Als volgende stap  wil Brouwerij Kleiberg het kloosterbier graag in grote oplagen brouwen. Hiervoor is € 10.000,- nodig. Via de website van Brouwerij Kleiburg kunt u meedoen aan de crowdfundactie voor een eerste batch van 2400 liter bier. In ruil hiervoor krijgt u uiteraard bier en soms zelfs veel meer! 

Bezoek de website, ondersteun dit mooie project en proef!

 

 

 

 

ook interessant voor u: