Reversed Volumes Mischer'Traxler

Reversed Volumes van mischer'traxler

Titelbeeld: Jara Varela

Ontwerpersduo mischer'traxler (Katharina Mischer en Thomas Traxler) ontwierp in samenwerking met het Spaanse PCM Design een serie schalen getiteld Reversed Volumes. Afdrukken van groenten en fruit vormen daarbij de holte van een schaal of bord. "We wilden de aandacht verleggen van het servies waarop we ons eten serveren naar het eten zelf."

foto: Jara Varela

foto: Jara Varela

Aanvankelijk was het duo op zoek naar manieren om een fruitschaal te maken van het fruit zelf. Ze experimenteerden met afval uit de voedingsindustrie als materiaal, maar deze experimenten liepen op niets uit. Op het hoogtepunt van hun frustratie keken ze nog eens naar een stuk fruit in een schaal. Het viel hen op dat er een leegte met een heel specifieke vorm bestond tussen het fruit en de schaal; het omgekeerde volume van het stuk fruit in kwestie! Ze besloten die leegte op te vullen met een gietbaar hars. Eenmaal opgedroogd ontstaat een schaal met een perfecte afdruk van een sinaasappel, een aubergine of een bloemkool.

foto: mischer'traxler

Momenteel zijn er in de serie Reversed Volumes tien verschillende schalen verkrijgbaar: appel; citroen, sinaasappel, paprika, aubergine, kool, bloemkool, chermimoya, Chinese kool en meloen. De schalen zijn gemaakt van voedselveilig kunsthars en worden in een geindustrialiseerd proces vervaardigd. Het kleuren van de hars met pigmenten gebeurt met de hand om kleine verschillen in kleur te bewerkstelligen.

Bezoek de website van mischer'traxler.

ook interessant voor u:

detail van zwarte kast studio merel kamp

Kruk met messing details