Wouter legt uit

Wouter legt uit #1

Ken je die onbedwingbare kooplust die zich van je meester maakt wanneer je een goede culinaire speciaalzaak betreedt? Alles móet je aanraken. En alles móet je hebben. Maar, eh…, wat is het eigenlijk, behalve uiterst begeerlijk en onmisbaar (denk je op dat moment)?

In deze rubriek bootsen we bovenstaande ervaring na. Je zult er even hebberig van worden, maar je zult er ook van leren, want Wouter Buijsmann van de onvolprezen kookwinkel Duikelman in Amsterdam, legt je haarfijn uit waar al die mooie stukken ijzer toe dienen.

Geïnformeerde begeerte, daar draait het om in deze rubriek.

 object van begeerte

Maar wat is het?

Pretzel- of krakelingvorm

Materiaal

RVS en blik

Functie
Met deze steekvorm maak je perfecte, identieke krakelingen of pretzels.

Gebruiksaanwijzing
Knijp in het handvat en trek zo het 'uitwerpmechanisme' omhoog. Steek met een gedecideerde beweging een pretzel uit het deeg dat je bereid hebt en verslap je greep. De pretzel wordt nu uit de vorm gedrukt.

Opmerking
Het Duitse woord voor pretzel, "Brezel", komt wellicht van het Latijnse woord, "bracchiola", wat zoveel betekent als "kleine, tere armpjes".

 

 

Wouter Buijsmann

 

Wouter Buijsmann van Duikelman Amsterdam was lang kok op verschillende plekken in Amsterdam. Wouter weet alles over kookattributen en deelt zijn kennis graag. Wouter eet het liefst… pretzels. Dat treft.

ook interessant voor u: