Ik wil het hebben, maar wat is het? Duikelman Amsterdam

Wouter legt uit #4

Ken je die onbedwingbare kooplust die zich van je meester maakt wanneer je een goede culinaire speciaalzaak betreedt? Alles móet je aanraken. En alles móet je hebben. Maar, eh…, wat is het eigenlijk, behalve uiterst begeerlijk en onmisbaar (denk je op dat moment)? In deze rubriek bootsen we bovenstaande ervaring na. Je zult er even hebberig van worden, maar je zult er ook van leren, want Wouter Buijsmann van de onvolprezen kookwinkel Duikelman in Amsterdam, legt je haarfijn uit waar al die mooie stukken ijzer toe dienen.

Geïnformeerde begeerte, daar draait het om in deze rubriek. 

object van begeerte, Duikelman, keukengerei

Productnaam
Knoflookroosterpotje. Al weer zo'n Scrabblewoord.


Materiaal
Aardewerk


Functie
Het poffen van knoflook.


Gebruiksaanwijzing
Stop een bol knoflook in het potje en sluit het. Plaats het potje in de oven. Met het gesloten aardewerken potje creëer je een soort oven in je oven. Het vocht uit de knoflook kan via het ventiel nauwelijks uit het potje, waardoor het samen met de warmte de knoflook poft.


Opmerking
Het roosteren duurt - afhankelijk van de grootte van de bol - zo'n 30 minuten. Je hebt dan zachte tenen. Tenen knoflook welteverstaan. De smaak van de knoflook is zachter en je hoeft je iets minder zorgen te maken over het nuttigen ervan voor een sollicitatiegesprek.

 

 

Wouter Buijsmann, Duikelman Amsterdam

Wouter Buijsmann van Duikelman Amsterdam was lang kok op verschillende plekken in Amsterdam. Wouter weet alles over kookattributen en deelt zijn kennis graag.

 

ook interessant voor u: