Duikelman Amsterdam, ik wil het hebben maar wat is het?

Wouter legt uit #5

Ken je die onbedwingbare kooplust die zich van je meester maakt wanneer je een goede culinaire speciaalzaak betreedt? Alles móet je aanraken. En alles móet je hebben. Maar, eh…, wat is het eigenlijk, behalve uiterst begeerlijk en onmisbaar (denk je op dat moment)? In deze rubriek bootsen we bovenstaande ervaring na. Je zult er even hebberig van worden, maar je zult er ook van leren, want Wouter Buijsmann van de onvolprezen kookwinkel Duikelman in Amsterdam, legt je haarfijn uit waar al die mooie stukken ijzer toe dienen.

Geïnformeerde begeerte, daar draait het om in deze rubriek.

 

Duikelman Amsterdam, ik wil het hebben maar wat is het?

Productnaam
Pie funnel, ofwel taartschoorsteen (letterlijk "taarttrechter")


Materiaal
Keramiek


Functie
Vocht laten ontsnappen uit taarten en pasteien.


Gebruiksaanwijzing
Plaats de schoorsteen midden in de taart, of de pastei. Tijdens het bakken zal overtollig vocht uit het baksel via de bodem van de vorm de schoorsteen bereiken en vervolgens door de schoorsteen in de vorm van stoom ontsnappen.


Opmerking
Weet u nog wat de jury in The Great British Bake-Off geregeld zegt? "Your bake has a bit of a soggy bottom." Dat is verleden tijd met dit schoorsteentje. Zoals u al vermoedde kunt u het schoorsteentje niet opeten.

 

Wouter Buijsmann, Duikelman Amsterdam

Wouter Buijsmann van Duikelman Amsterdam was lang kok op verschillende plekken in Amsterdam. Wouter weet alles over kookattributen en deelt zijn kennis graag.

ook interessant voor u: