Over potaatoo

stopmotion: Merel Kamp 

potaatoo is een tijdschrift en platform dat ruimte biedt aan ontwerpende eters, schrijvende koks, etende schrijvers en schrijvende ontwerpers.

Schrijven, koken en ontwerpen. Drie bezigheden die volgens potaatoo teruggaan op dezelfde menselijke eigenschap: creativiteit. Je ziet ijsberen niet in de weer met kookboeken, kandelaars en tafelkleden. Wij mensen echter maken ons een voorstelling van hoe onze wereld er uit zou kunnen zien. We richten onze omgeving in en faciliteren onze activiteiten met gereedschappen. We maakten wandschilderingen, ploegen en messen. We schrijven verhalen, kookboeken en gebruiksaanwijzingen.

En we maken -vaker dan ons lief is- ook ruzie. Over wat mooi is bijvoorbeeld, of wat lekker is, duurzaam of schuldvrij. Tijdens deze vaak eindeloze discussies, die veelal aan tafel plaatsvinden, zegt er wel eens iemand "Poteetoo, potaatoo; kom jongens, zullen we nu weer lekker gaan eten." De fanate polemici aan tafel vinden dat maar een slappe opmerking en wenden zich dan morrend tot hun wijnglazen. (Maar er zijn dus wijnglazen en die hebben een bepaalde vorm. Ha!)

Op potaatoo is plek voor discussie en kritische vragen, maar ook voor relativering.  Of het nu een tekst is, een servies, een illustratie, een foto of een geweldig brood, op potaatoo willen we vooral het plezier van het maken met je delen en de rijkdom van onze creativiteit.

 

Heeft u interesse in beeldmateriaal of tekst verzorgd door potaatoo, neem dan contact met ons op.

 

potaatoo is altijd op zoek naar interessante en onverwachte samenwerkingen met creatieve geesten, inventieve ondernemers, briljante kluizenaars en virtuoze schrijvers.  Als u interesse hebt in een samenwerking, of gewoon eens kennis wilt maken, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Momenteel werken wij samen met:

De Nieuwe Boekhandel door Monique Burger, te Amsterdam

De Nieuwe Boekhandel door Monique Burger

De potaatoo boekwinkel is direct verbonden aan De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger (bekend van o.a. het boekenpanel van DWDD), een fysieke, onafhankelijke boekwinkel in Amsterdam, Bos en Lommer. Als u een boek bestelt via potaatoo, ontvangen wij een percentage en De Nieuwe Boekhandel de rest. Oftewel; u steunt niet alleen potaatoo, maar ook een échte boekhandel in een échte buurt.

  

Libris Nederland

Libris Nederland

 

POTAATOO IN DE MEDIA:

 

potaatoo op de site van Elle ETEN:

 

potaatoo Elle Eten

potaatoo en Studio Merel Kamp in Elle Decoration juni/juli 2015:

 

potaatoo in Elle Decoration juni/juli 2015

 

potaatoo op nummer 8 van 21 in Delicious Magazine Foodiefile juli 2015:

 

 

foodiefile Delicious Magazine

 

 

 

potaatoo is ontworpen en geïnitieerd door Studio Merel Kamp

Merel Kamp

Alle (bewegende) beelden & teksten op potaatoo zijn gemaakt voor Studio Merel Kamp, tenzij anders vermeld.

© 2014 Studio Merel Kamp

KVK: 53 48 03 84 // BTW: NL185282982B01

NL84 TRIO 0198 0735 93