Mari Maris, De Groentebijbel

Courgette à la minute, Mari Maris, gastrecept, de Groentebijbel

Beeld en tekst: Mari Maris

 

  COURGETTE  À LA MINUTE 

1 ronde courgette, of - als je eraan kunt komen, spaghettipompoe
1 uitje, gesnipperd
2 smakelijke tomaten, klein gesneden
1 teen knoflook, gehakt
4 takjes basilicum, gerist en gehakt
stukje parmezaan om van te raspen
(olijf)olie

1. Halveer de courgette, schep met een lepel zoveel vruchtvlees uit het midden dat er een kommetje ontstaat. (Bij de pompoen is het wegscheppen van de zaden precies genoeg). Maal peper & zout over de helften en leg ze met de platte kant in een koekenpan in een filmpje olie. Dek de pan af met een deksel of een stuk alufolie. Laat op zacht vuur in 10 á 15 minuten gaar, maar niet al te zacht worden. (Spaghettipompoen duurt waarschijnlijk iets langer). 

2. Fruit als de courgette bijna klaar is de ui in een goed warme pan met dikke bodem. Voeg als hij glazig is knoflook en na 30 seconden de tomaat toe. Maal er peper & zout over en voeg als de tomaat vocht begint los te laten de basilicum toe. Laat 2 à 3 minuten pruttelen en schep het geheel in de courgette. Rasp er parmezaan over en zet nog even onder de grill. 

Variëren is natuurlijk altijd een goed idee, fruit bijvoorbeeld paprika mee, voeg kappertjes en/of kleingesneden artisjokharten toe.
Lekker met een goed stuk brood, gegrilde polenta of ovenaardappeltjes.

 

Lees hier een column van Mari Maris!

 

Dit is een gastbijdrage van Mari Maris. Mari Maris is kok en groenteboer, een échte, en eigenaresse van table d'hôte Jardin des Etoiles in Besmont, Frankrijk. Ze boekte een groot succes met haar prachtige boek De Groentebijbel. Een standaardwerk over, u raadt het, groente. 

Koop De Groentebijbel via potaatoo en betaal géén verzendkosten:

De Groentebijbel, Mari Maris

De potaatoo boekwinkel is verbonden aan De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, een fysieke, onafhankelijke boekwinkel in Amsterdam.

Als u een boek bestelt via potaatoo, ontvangen wij een percentage en De Nieuwe Boekhandel de rest. Oftewel; u steunt niet alleen potaatoo, maar ook een échte boekhandel in een échte buurt en daarbij betaalt u géén vezendkosten! 

ook interessant voor u: