gesmoorde ui, beeld: Merel Kamp

Gesmoorde ui - Gastrecept Mari Maris

teks: Mari Maris, beeld: Merel Kamp

(van deze illustratie is een behang te koop bij Kitchen-Walls

GESMOORDE UI

1 flinke (rode)ui, in fijne partjes

(olijf)olie

3 takjes tijm, gerist en gehakt

2 à 3 blaadjes salie, gehakt

teentje knoflook, gehakt

dikke plak geitenkaas van de rol

 

1. Smoor alle ingrediënten, behalve de kaas, samen op een zacht vuurtje tot de ui zacht is en bijna begint te karamelliseren. Maak op smaak met peper & zout en eventueel een beetje extra tijm. Besmeer al dan niet geroosterde stukken brood met geitenkaas en verdeel de ui erover.

2. Geef het geheel iets meer bite door een scheutje (appel)azijn mee te smoren of maak het juist zoeter door een scheutje druivensap. Zorg wel dat het vocht geheel verdampt is.

3. De geitenkaas kan uiteraard vervangen worden door andere kaas, van gorgonzola tot Cheddar, het past er allemaal goed bij.

 

Bij dit recept schreef Mari Maris deze column. 

 

Dit is een gastbijdrage van Mari Maris. Mari Maris is kok en groenteboer, een échte, en eigenaresse van table d'hôte Jardin des Etoiles in Besmont, Frankrijk. Ze boekte een groot succes met haar prachtige boek De GroentebijbelEen standaardwerk over, u raadt het, groente.

Koop De Groentebijbel via potaatoo en betaal géén verzendkosten:

De Groentebijbel, Mari Maris

De potaatoo boekwinkel is verbonden aan De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, een fysieke, onafhankelijke boekwinkel in Amsterdam.

Als u een boek bestelt via potaatoo, ontvangen wij een percentage en De Nieuwe Boekhandel de rest. Oftewel; u steunt niet alleen potaatoo, maar ook een échte boekhandel in een échte buurt en daarbij betaalt u géén vezendkosten!

 

ook interessant voor u: