muesli met rogge en kokos

Muesli van rogge en kokos

Muesli associëren maar weinigen met joie-de-vivre, culinair genot, of zelfs bescheidenere minima van vreugde. De muesli die je in de supermarkt koopt of in de biowinkel is als taai en stoffig paardenvoer, vergruisd OSB plaat, een pad van sprokkelhout tijdens een droge zomer met hier en daar een noot en een overvloed aan levensmoede rozijnen.

En nu komt de wending die u verwacht, alerte lezer: Zo hoeft het helemaal niet te zijn! Ook is het niet nodig om dure pakken van het merk dat rijmt op "korset" te kopen. Goede grafische vormgeving koopt u dan, een knap staaltje package design, dat wel, maar voor een hoge prijs.

Onderstaande muesli kent slechts drie ingrediënten -hoewel dat natuurlijk geen harde eis is- maakt u in een handomdraai en is bijzonder voordelig. Roggevlokken kosten een habbekrats en hebben een heerlijke licht zoete, notige smaak, zonnebloempitten zijn the poor mans pijnboompitten en kokosvlokken zijn duur noch goedkoop.

U kunt van deze muesli in één keer heel veel bereiden, of steeds een beetje, zodat het hij vers en knapperig blijft. De verhoudingen luisteren niet heel nauw.

 

 

MUESLI VAN ROGGE EN KOKOS

2 delen roggevlokken

1-1,5 deel zonnebloempitten

1 deel geschaafde, gedroogde kokos

 

 

1. Neem een bakpan en vul die met de roggevlokken en zonnebloempitten. Rooster deze op een zacht vuur, terwijl u ze met vloeiende bewegingen van uw voorkeursarm  zo nu en dan rondwalst in de pan.

2. Voeg wanneer de pitten en vlokken een beetje beginnen te bruinen de geschaafde kokos toe en rooster het geheel, walsend, totdat de kokos aan de randen bruint. (Als u de kokos eerder toevoegt, zal ze verbranden!) Draai dan het vuur uit.

3. U kunt de muesli lauwwarm eten -ja, echt!- met vette yoghurt, of wanneer hij is afgekoeld. Voeg naar smaak zo'n 4 gedroogde pruimen of 1/2 verse perzik of nectarine of 2 a 3 gesneden vijgen toe en eventueel een scheutje ahornsiroop.

 

ook interessant voor u: