Studio Hudson

Pangsit van Tineke Meijer

beeld: Studio Hudson

Dit is een recept van Tineke Meijer, de oma van Joost Abbel. Omdat het een overgeleverd familierecept betreft, is Joost niet erg precies in de maatvoering. Tineke deed altijd alles een beetje op gevoel. Lees hier meer over Tineke en het project van Joost Abbel en Rosan Dekker.

 

PANGSIT

2 tenen knoflook

250 gram rundergehakt

2 theelepels sambal

1 theelepel bruine basterdsuiker

1 theelepel kruidnagelpoeder

klein beetje paneermeel

peper en zout

een heel klein beetje suiker

Zoveel loempiavellen als nodig is om de vulling op te maken

 

Voor de saus:

Gembersap

Tomatenketchup

Knoflook

Laos

Ketoembar

Sambal oelek

 

1. De knoflook fijnsnijden of uitknijpen. Dit mengen met het gehakt en de andere ingrediënten. Het moet droog en kruimelig worden.

2. Neem vervolgens een klein balletje en vouw deze in een loempiavelletje. Het is handig om de vellen in vieren te snijden, dan zijn ze niet zo groot. Plak de randjes van het vel dicht met een beetje water en druk goed aan.

3. Voor het sausje meng je wat gembersap door de tomatenketchup tot die lekker zoet smaakt. Voeg er een paar teentjes knoflook uit de knijper aan toe (maar knoflookpoeder mag ook) en wat laos, ketoembar en sambal. Experimenteer met de hoeveelheden tot je tevreden bent. Het sausje moet zoet en exotisch smaken, de ketchup mag niet overheersen.

4. Bak de pangsits heel kort in de frituurpan. Als ze gaan drijven dan zijn ze goed, ze zijn dan tussen lichtbruin en donkerbruin in. Serveer de pangsit met het sausje om in te dippen.

 

ook interessant voor u:

Tote Bag Studio Hudson, Foto Rosan Dekker

Boodschappen Tas Studio Hudson