beeld: Merel Kamp recept uit Persiana Sabrina Ghanour

Pistache fetadip

beeld & tekst: Merel Kamp 

Verward in de Dirk 

Wezenloos staar ik in een drukke Dirk van de Broek naar een gieter die tegelijkertijd een plantenspuit is. Het instrument heeft me uit het veld geslagen. Is dit nu juist een heel goed idee of een heel slecht idee? Omdat ik vermoed dat beide opties beargumenteerd kunnen worden, ben ik midden in de Dirk verward stil komen te staan.

"Ik wil de boerenomelet, man!" klinkt het naast me. Ik draai m'n hoofd en zie daar twee dames van een jaar of 20 naar het schap met Honig pakjes kijken. Een van beide heeft het pakje al vast en houdt het dicht bij de borst. 'Dit is mijn keuze', straalt ze daar mee uit, 'dit gaan wij eten, dit is lekker, kom me niets anders vertellen'. "Nee jonguh", zegt de andere dame. "Tsss, kijk dan! Je moet zelf de eieren erbij doen en ham ofzo!" Het andere meisje kijkt naar het pakje Boerenomelet met de blik van iemand die zich bedrogen voelt. Jij bent helemaal geen pakje omelet. Je bent gewoon een pakje. Woordeloos plaatst ze het terug in het schap en loopt ze achter haar vriendin aan, die zelfverzekerd is weggelopen in de richting van voedingsmiddelen die vragen om minder inspanning en toewijding. 

Ik kijk nog eens naar de gieter. Is dat nou juist een heel goed idee, of een heel slecht idee?

 

PISTACHE FETADIP

100 gram gedopte pistachenoten

75 ml. olijfolie

300 gram feta

een hand grof gehakte dille

2 handen grof gehakte koriander

1 teen knoflook, geperst

1 rode chilipeper, grof gehakt

3 flinke el. vette yoghurt

geraspte schil van 1 citroen

sap van 1/2 cirtoen

zeezout (eerst proeven, dan toevoegen)

 


1. Pureer de pistachenoten en de olie 30 seconden in een keukenmachine. 

2. Voeg de overige ingrediënten toe en zet de keukenmachine nog ongeveer 1 minuut aan, zodat het mengsel een grove structuur behoudt.

3. Voeg eventueel zout toe, maar door het zout in de feta is dit waarschijnlijk niet nodig.

4. Serveer met brood.

 

Dit recept is afkomstig uit Persiana, een boek vol smakelijke en kleurrijke recepten uit het Midden Oosten van Sabrina Ghanour, uitgegeven door Good Cook.

Bestel Persiana via potaatoo en betaal géén verzendkosten:

Persiana Sabrina Ghanour

 

De potaatoo boekwinkel is verbonden aan De Nieuwe Boekhandel van Monique Burger, een fysieke, onafhankelijke boekwinkel in Amsterdam.

Als u een boek bestelt via potaatoo, ontvangen wij een percentage en De Nieuwe Boekhandel de rest. Oftewel; u steunt niet alleen potaatoo, maar ook een échte boekhandel in een échte buurt en daarbij betaalt u bij bestellingen boven de 15 euro géén vezendkosten!

 

ook interessant voor u: