Pitabrood, bakken

Pitabrood

Op het wereldwijde web delen mensen, bewust en onbewust, schaamteloos de meest persoonlijke informatie met elkaar. Mensen vragen elkaar advies over curieuze en onsmakelijke fysieke aandoeningen of misvormingen. Maar ook komen ze uit voor de engste politieke voorkeuren en verspreiden ongevraagd, maar vaak met een schrikbarende geldingsdrang, hun levenswijsheden én onzekerheden.

Pitabrood

We waren dan ook blij verrast toen we tussen al die dingen die eigenlijk het daglicht niet kunnen verdragen het forum-topic I really love pitabread tegenkwamen. Er werd maar liefst 5 keer met enorm enthousiasme op gereageerd: "Me too!" Direct hieronder begint een ander topic: I'm afraid I will never find someone to really love me. Daar doet een wanhopige dame haar pessimistische kijk op de liefde uit de doeken: "My last relationship, my fella went off with a 36 year old virgin who had a PhD in chemistry from Yale", vertrouwt ze ons toe en "If I spice up the bedroom ... I'm called a prostitute. If I'm kind ... I'm taken advantage of. I don't think it's possible to have a true love." 

"Any ideas?", sluit ze af. 

Ja. 

Eet een pita.

 

PITABROOD (2 personen)

225 gram bloem
2 tl. olijfolie
1 tl. zout
1 tl. gedroogde gist

  

1. Meng in een middelgrote kom de gist door 140 ml lauw water en laat dit mengsel 10 minuten staan.

2. Voeg de bloem, het zout en de olie toe en meng en kneed dit tot een zacht deeg.

3. Kneed het gedurende 5 min. door op een bebloemd oppervlak.

4. Doe de deegbal in een ingevette schaal en dek die af met folie of een klamme, schone theedoek. Zet de schaal op een warme plek, totdat het volume van het deeg is verdubbeld.

5. Verwarm de oven voor op ca. 210 graden. Neem het gerezen deeg uit de schaal en vouw het nog een paar keer dubbel op een bebloemd oppervlak.

6. Snijd het deeg in 6 of 4 gelijke stukken (afhankelijk van hoe groot je de broodjes wilt hebben en maak van ieder stuk een balletje.

7. Rol de helft van de ballen uit tot ovalen van zo'n 5mm dit. Plaats deze in de oven en bak ze gedurende ca. 5 minuten, tot ze er opgeblazen uitzien en plaatselijk beginnen te bruinen.

8. Laat de pita's afkoelen op een rek, rol de andere helft van de ballen uit tot ovalen en bak ze op dezelfde wijze.

 

Recepten op potaatoo waarbij je de pita's goed kunt gebruiken: 

Bietenbonanza

 Fatet Betenjan: gebakken aubergine met warme yoghurt

Jibneh wa labneh: romige dip van feta en yoghurt

Muhammarra: walnotentapenade met  granaatappelmelasse

Baba ganousj: rokerig auberginesmeersel

 

ook interessant voor u:

set broodscheppen

Set van 2 broodscheppen